Personalizarea dietei

Schimbarile nefaste in stilul de viata contemporan, caracterizat de sedentarism si alimentatie dezechilibrata, cu consum excesiv de grasimi saturate, de alcool, cu alimentie de tip fast-foodA foarte sarata, consumul in exces de alimente procesate si imbogatite cu aditivi alimentari, au facut ca tot mai multe persone sa devina supraponderale sau obeze si sa dezvolte in timp anumite afectiuni, denumite in prezent ,,comorbiditati ale obezitatiia: diabet zaharat de tip 2, dislipidemii, boli cardiovasculare, afectiuni osteo-articulare, respiratorii, unele cancere, sindromul de ovar polichistic si nu in ultimul rand tulburari psihice. In acest context a aparut conceptul modern de ,,optimizare a stilului de viataa, al carui scop este cresterea calitatii vietii, prin combaterea comportamentelor la risc si intarirea comportamentelor benefice sanatatii, care include si notiunea de ,,dieta personalizataa.

Dieta personalizata este elaborata de un fotbalove dresy medic care va va evalua statusul nutritional si va va stabili un diagnostic si care impreuna cu dumneavoastra va stabili un meniu pe termen lung, in care sunt reunite mai multe deziderate:

  1. Va sunt oferite inca de la prima consultatie toate informatiile necesare pentru a va alcatui singuri o dieta sanatoasa si delicioasa pe termen lung, informatii pe care le veti primi si in scris.
  2. Dieta este adaptata nevoilor legate de stilul de viata si preferintelorA dumneavoastra alimentare.
  3. Asigura obtinerea si mentinerea in timp a greutatii ideale.
  4. Este benefica pentru sanatate pe termen lung, prin efectele de ameliorare a profilului glicemic si lipidic, a valorilor tensionale si factorilor de risc cardio-vasculari, prevenind astfel aparitia bolilor al caror factor de risc este obezitatea.
  5. In toata perioada de timp din momentul inceperii dietei, veti putea fi monitorizati pentru reevaluare, prin e-mail sau prin consultatii la cabinet, avand un feed-back permanent de la medicul specialist.
  6. where to get cheap prescriptions

Interventia medicala nutritionala presupune si adaptarea dietei la situatii fiziologice particulare (alimentatia in sarcina si lactatie, alimentatia copilului si scarpe calcetto Nike a adolescentului, alimentatia varstnicului), recomandari pentru adoptarea unor regimuri particulare (regim vegetarian, dieta mediteraneena), precum si managementul nutritional al bolilor cronice (diabetul zaharat, obezitatea, dislipidemiile, hiperuricemia cronica, guta, boli cardiovasculare, boli cronice digestive, boli cronice renale) siA tulburarilor comportamentului alimentar (anorexia nervoasa, bulimia nervoasa, alimentatia compulsiva, sindromul controlului anormal al greutatii).

Educatia terapeutica este o politica de sanatate a OMS, al carei scop este cresterea calitatii vietii, atat pentru persoanele sanatoase cat basketbal kleding kopen si dupa aparitia unor boli cronice. FAO AYi OMS au publicat un raport independent al expertilor privind alimentatia, nutritia AYi prevenirea bolilor cronice. Raportul asupra sanatatii mondiale (The World Health Report), lansat oficial pe 30 octombrie 2002, reprezintA? unul dintre cele mai ample proiecte de cercetare coordonate de OMS. In ultimele decenii, obezitatea a atins proportii epidemice, reprezentand principala cauza de morbiditate si mortalitate prematura in lume. Potrivit OMS, in intreaga lume, peste 300 milioane de adulti sunt obezi si peste 1 miliard sunt supraponderali, iar dintre copiii cu varsta sub 5 ani, aproximativ 22 de milioane sunt supraponderali, fiind predispusi bolilor al caror factor de risc este supraponderalitatea sau obezitatea.